Vabljeni na osnovno šolo moksanja, ki je zelo zanimiva in enostavna metoda Tradicionalne kitajske medicine. Uporablja se za samozdravljenje in preventivo in jo lahko skoraj vsak izvaja sam.

Pri moksanju s tlečo cigaro iz zelišča mokse (vrsta divjega pelina) ogrevamo mrzle dele telesa, lahko akupunkturne oziroma akupresurne točke. Toplota prodira skozi kožo in sprošča tkivo, učinek pa je podoben kakor pri zdravljenju z akupunkturo – izboljšuje pretok krvi in Qija (energije).

Terapavetski učinek mokse:

Odpira meridiane, uravnava in izboljša kroženje qi-ja in krvi, odvaja mraz in vlago iz telesa, razsluzuje, greje maternico, ustavlja bolečine, krepi organizem ter preventivno pomaga pri kronični utrujenosti, bolečih menstruacijah, šibkem imunskem sistemu…

Pomembno je vedeti, da se z mokso ne dotikamo kože, točke samo ogrevamo, da je koža prijetno topla in nas ne sme peči. Toplota tleče mokse prodira globoko v mišice in akupunkturne točke. Če bi se uporabilo drugo zelišče, tovrstna terapija ne bi imela tako dobrega terapevtskega učinka.

Naučili se boste domače moksibustije in razsluzevanja.

Vadili bomo v živo, zato bodite v udobnih oblačilih, s seboj pa imejte steklenico vode, da se bodo toksini še hitreje odstranili iz organizma.

Delavnica traja 90 minut. Cena na osebo je 25 eur.

Svoje mesto si zagotovite z plačilom na A.U.M. d.o.o. Dobeno 89, 1234 Mengeš, trr: SI56 0310 0100 3196 313 s pripisom: Osnovna Šola Moksanja

10% popust velja za plačilo do 2 dni pred dogodkom.

Število mest je omejeno, potrebna je PRIJAVA po mailu; prosim izpolnite obrazec spodaj ali po tel 041 792 999.

Share This