p9earl1p4io95srtyw2laq1jvbp9rj (1).html

5 URNI TEČAJ MOKSANJA: LEDVICA in MEHUR

18. marec, sobota: 9h – 15h 

Moksanje je 4000 let stara metoda kitajske tradicionalne medicine.  Omogoča nam fizično čutenje našega telesa in njegovih notranjih organov. Najprej si izmerimo stanje našega telesa z Aurografom. Seznanimo se z energijskim stanjem našega telesa. Vidimo našo auro, stanje čakr in delovanje naših notranjih organov.

Sledijo kratke osnove tradicionalne kitajske medicine (TKM) in njihove značilnosti. TKM je logična, sistematična in urejena ter podrejena humanitarnemu cilju – ohraniti ali povrniti zdravje. Prednosti TKM so celostni pristop, zgodnje odkrivanje bolezni, učinkovitost pri zdravljenju kroničnih bolezni, metode pa so neagresivne in poceni.

Seznanimo se z zunanjimi boleznotvornimi  dejavniki. Na tej osnovi se učimo uporabe mokse. Zunanji faktorji lahko povzročijo boleče sindrome. Izzovejo jih veter, hlad, vlaga in vročina.

Kitajska medicina temelji na načelu, da naša vitalna energije qi potuje po nevidnih kanalih, t. i. meridianih. Moksibustija pomaga izboljšati pretok po meridianih. Kadar vdre mraz v meridiane, je pretok energije in krvi oviran, zaradi česar nastane bolečina in druge težave

Moksa je odličen način za dvig energije celega telesa. Naše počutje se izboljša.

Ko moksa tli ” vstopa v vse kanale (meridiane) in ureja 100 bolezni”.

Njena toplota prodira globoko v mišice. Dviguje nam imunski sistem, Moksanje pomaga pri številnih težavah.

 

Rdeča nit  v  5 urnem tečaju so: Ledvica in Mehur.

 

Moksamo lahko če imamo težave s sinusi (npr. sinuzitis), pljuči (pljučnice, bronhitisi …), ušesi (vnetja …), endometriozo, miomi, cistami, učinkovita je tudi pri urogenitalnih težavah, težavah z mehurjem, jajčniki in prostato, menstruacijo, PMS-om. Uporaba se svetuje tudi pri težavah z zanositvijo, saj je lahko eden od razlogov tudi zasluzenost jajčnikov in/ali maternice oz. manjko energije v tem predelu.

Primerna je za preventivno zdravljenje kronične utrujenosti in za krepitev imunskega sistema, poleg tega omili ali celo zaustavi napredovanje kroničnih bolezni.

Moksanje ublaži bolečine, ki nastanejo zaradi poškodb, bursitisa, kroničnega vnetja sklepov, kronično vnetih tetiv, artritisa in revme. Poleg tega sprošča napetost v mišicah ter omili akutne in degenerativne bolezni.

Pomaga pri prebavnih težavah, kot so driska, zaprtost in vetrovi. V pomoč je pri zdravljenju težav z dihali, zlasti vnetij, astme in alergij. V rabi je pri prehladih, gripi, kožnih boleznih, slabi koncentraciji, izgubi spomina in težavah z nespečnostjo.

Moksanje je uspešno tudi pri zdravljenju psihičnih motenj, kot sta depresija in tesnobnost.

Vse to se bomo naučili na tečaju in še več. Moksanje bo postalo nepogrešljivo pri vzdrževanju zdravja.

Tečaj poteka od 9 do 15, vmes je 1 ura odmora. Cena: 175 eur

 

Število mest je omejeno, potrebna je PRIJAVA po mailu; prosim izpolnite obrazec spodaj ali po tel 041 792 999.

 

Share This