p9earl1p4io95srtyw2laq1jvbp9rj (1).html

Deklica je v rokah držala dve jabolki. Mama jo je prijazno prosila: »Ljubica, ali bi dala mamici eno od tvojih dveh jabolk?« Dekle je za trenutek pogledalo mamo, nato pa hitro ugriznilo najprej eno jabolko, nato pa še drugo.

 

Mamin nasmeh na obrazu je zamrznil. Trudila se je skriti razočaranje.

 

Potem pa je deklica iztegnila roko z odgriznjenim jabolkom in ga ponudila mami z besedami: »Izvoli, mami, to je slajše.«

 

Ne glede na to, kdo ste, kako izkušeni ste in koliko znanja menite, da imate, vedno se vzdržite obsojanja. Omogočite ostalim, da razložijo svoja dejanja.

 

Kar vidite, morda ni res. Nikoli ne delajte zaključkov za druge.
Zato se ne bi smeli osredotočati samo na površino in soditi drugih, ne da bi jih najprej razumeli.

 

Tisti, ki želijo plačati račun, ne delajo tega zato, ker imajo polno denarja, ampak ker jim je prijateljstvo pomembnejše od denarja.

 

Tisti, ki dajejo pobude na delovnem mestu, ne delajo tega zato, ker so neumni, ampak ker razumejo koncept odgovornosti.

 

Tisti, ki se opravičijo po prepiru, ne delajo tega zato, ker so se motili, ampak ker cenijo ljudi okoli sebe.

 

Tisti, ki so vam pripravljeni pomagati, tega ne delajo zato, ker bi vam kaj dolgovali, ampak ker v vas vidijo resničnega prijatelja.

 

Tisti, ki vam pogosto pišejo sporočila, ne delajo tega zato, ker ne bi imeli česa boljšega, ampak ker vas nosijo v srcu.

 

Tisti, ki si vzamejo čas in klepetajo z vam, ne delajo tega zato, ker so brez službe ali manj zaposleni, ampak ker se zavedajo pomembnosti vzdrževanja odnosov.

 

Vzdržite se obsojanja.

 

(Vir: Pozitivna psihologija za boljše življenje)

Share This