p9earl1p4io95srtyw2laq1jvbp9rj (1).html

Sem Darja Mežan, terapevtka naravnega zdravljena.

Ljudje smo celostna bitja, ki delujemo na različnih nivojih. Potek in način svetovanja o zdravljenju je vedno prilagojen vsakemu posamezniku glede na njegove težave, cilje in stopnjo duhovnega razvoja.  Za trajno spremembo je s pomočjo bioterapevta vedno potrebno poiskati prav vzroke, ki so do neželenega stanja privedli. Vzroke pa odpravimo z delom na sebi, ki se začne z razumevanjem in ozaveščanjem informacij, nadaljuje s spremembami naših vedenjskih vzorcev in našega vsakodnevnega vedenja, osebnosti in na koncu pripelje do brezpogojnega sprejemanja in ljubezni. Na tej poti vas vodim in usmerjam ter pomagam, da vaša preobrazba lažje steče. Znanje črpam iz številnih izobraževanj – delavnic, seminarjev, predavanj, tečajev, usposabljanj in ustrezne domače in tuje literature in intuicije. Pri svojem delu prepletam metode in znanja, katerim skupno je, da so človeku prijazne in naravne. Vsak od nas ima izjemno sposobnost samozdravljenja, vendar se moramo zavedati, da smo za svoje zdravje in dobro počutje odgovorni sami. Bolezen oz. naše težave pa so le priložnost, da se poglobimo vase, se zopet povežemo s sabo in odkrijemo namen in sporočilo, ki nam ga bolezen prinaša.

Svoje znanje delim na delavnicah, tečajih in predavanjih.

Pred časom sem spoznala gospo Darjo v enem čisto drugem področju življenja, že takrat mi je omenila, da se ukvarja z proučevanjem tradicionalne kitajske medicine. Potem se nekaj časa nisva videvali in pred kratkim je naneslo, da sem se spomnila na najin pogovor, ko so me doletele zdravstvene težave, ki so mi preprečevale normalno življenje.

Pričele so se nenadne bolečine v nogah, ki so se stopnjevale do te mere, da je bila otežena hoja, bolečine v sklepih in mišicah brez posebnih zunanjih znakov, zdravnica pa ni ugotovila nič posebnega; svetovala mi je protibolečinske tablete, morda kakšno masažo, sicer pa počitek, »Veste, taki  pojavi sodijo k vašim letom in večkrat ne najdemo posebnih vzrokov«, me je potolažila. Ker so bile bolečine, ki so se selile od enega dela nog do drugega, zlasti ponoči nevzdržne, sem se odločila, da prisluhnem še alternativni medicini in poklicala gospo Darjo.

Svetovala mi je, da poskusiva z »moxanjem«, staro kitajsko medicino in res sva najprej naredili kratko terapijo. Resnično sem bila presenečena, ker sem takoj dobila  ‘lažje noge’ in vso noč sem spala brez dobro znanih bolečin. Odločila sem se, da resneje poskusim s terapevtskim zdravljenjem, saj so se po treh dneh prvega poskusa bolečine vrnile. Potem sva naredili daljšo, dveurno terapijo, saj je Darja ugotovila, da potrebujem pregretje posameznih delov telesa, ki so bili po njenih meritvah skoraj brez energije in mrzli. Terapija s toplotnimi ‘palčkami’ izredno dobro dene telesu, ugodno vpliva na počutje in človek ne more verjeti, kako preprosto in učinkovito je lahko zdravljenje po starodavnih vzhodnjaških  metodah. Naša zahodna kultura preveč zviška zavrača vse, kar se ni rodilo v njenih laboratorijih in kar ne temelji na hladnih znanstvenih dokazih in številkah. Najboljši dokaz je lastna izkušnja, h kateri pa ljudje pristopamo zelo previdno in zadržano, medtem ko kemične preparate goltamo nekontrolirano v velikih količinah.

Seveda so zdravila, ki jih moramo jemati, bolezni so preveč resna stvar, da bi jih zanemarjali, ampak ko se količina zdravil nagrmadi in ko počutja ne moremo izboljšati, je dobro poiskati še kakšen odgovor. Starodavna zdravljenja temeljijo na izkušnjah tisoče generacij in vredno se je prepričati, če je res kaj na tem. Vesela sem, da sem srečala gospo Darjo.

Danijela Šraj

Oktober 2018

Nekega septembrskega dne, ko je še nebo jokalo, me je povleklo na 7-urni tečaj moksanja v Središče zdravja.

Zanimiva izkušnja, ne toliko z vidika tehnike moksanja, ki jo vsakdo uči malo drugače, temveč z vidika uvidov.

Gospa Darja je vljudno, a precej neposredno, odslikala mojo osebnost. Na trenutke se mi je zdelo, da je jasnovidna.

Še danes, tri tedne pozneje, se ne spomnim, da bi ji povedala za nekatere zelo osebne informacije, ki jih je vedela.

Vsekakor, dragocena izkušnja, ki jo priporočam vsakomur, ki želi spremembe pri sebi.

Morda so še najbolj otipljive in ilustrativne fizične spremembe, ki so sledile. Najprej sem zelo zbolela. Povsem znenada je bilo v glavi in pljučih polno sluzi.

Kašljala sem kot, da bi imela tuberkulozo. Zelen gnoj se je dobesedno valil iz mene. To me je spodbudilo, da nabavim moxo in od tedaj, sedaj že dobrih 14 dni, moksam vsak dan.

Kar opažam je, da lažje diham. Kar res ni prijetno je, da izločam smrdljive izločke. Predvsem smrdim sama sebi, tudi sin je nekega dne rekel: “Mami, pojdi stran, smrdiš.”. Vse sluznice delajo in izločajo bolj intenzivno; tako v ustni votlini kot vaginalno. Urin je gost, temnejši in koncentriran, prav tako z močnim vonjem. Pijem bistveno več. Fizično se počutim zdrava. Vztraja pa neko močno sidro v prsih, kjer mi moksanje tudi najbolj odgovarja. Vsem čustvenih faz skozi katera grem pa ni niti moč opisati. Morda le to, da se umirjam in da mi težje pride(jo) do živega.

Obisk Središča Zdravja priporočam vsakomur, ki je pripravljen iti skozi proces telesnih in duševnih sprememb. Nikakor niso nenadne, znajo biti neprijetne, vendar koristne z dolgoročnimi posledicami.

September, 2018

Irena Sedej

Živjo Darja! Mal se oglašam, ker sem obljubila, da bom poročala, kako moksanje deluje na moje počutje: Vsak teden dva do trikrat si vzamem čas blizu dve uri in izvajam terapijo. Prav hvaležna sem vam, ker se je moje počutje ZELO izboljšalo, zlasti so skoraj čisto minile bolečine v mišicah in kolenih, ki so bile prej neznosne. Prav tako so minili večni glavoboli in glivic na nogah skoraj ni več. Je pa res, da delam počasi in temeljito, brez hitenja in brez nervoze. Prav tako terapijo nog s soljo, spomladi grem za kak teden v zdravilišče v Strunjan, mislim, da bo to kar dobro zame. Lep pozdrav in hvala za vse, se še slišimo do novega leta. lp  Danica

December 2018

 

Danijela Šraj

Središče Zdravja upravlja podjetje:

A.U.M. Svetovanje d.o.o. Dobeno 89, 1234 Mengeš, Matična številka: 6974139000, Davčna številka: 59635533, odgovorna oseba MEŽAN DARJA

Share This