fbpx

OSNOVNA ŠOLA MOKSANJA ON LINE

13. maj, Petek ob 19.00 – 20.30h

Cena: 55 Eur

.

Telo je naš najboljši prijatelj in ne laže. Ali poznate temperaturo vaših nog? Imate mrzle noge, slab imunski sistem, kronične bolezni? Naučite se moksati in postanite neodvisni. Začutite svoje telo, se sami energijsko očistite in tako začnite proces samozdravljenja.

Dolgo, srečno, vitalno življenje se prične z znanjem kako živeti v ravnovesju z naravo in čutenjem kaj se nam dogaja v telesu.

Moksanje se uporablja za preprečevanje bolezni in za ohranjanje zdravja. Je preprosta metoda, ki jo je zelo enostavno uporabljati doma. Predhodno znanje ni potrebno.

Darilo: Po prijavi vam pošljem mokso po pošti.

« S tem, ko počasi skozi leta izgubljaš toploto telesa, izgubljaš svojo zavest čutenja,«

.

Vabljeni na osnovno šolo moksanja, ki je zelo zanimiva in enostavna metoda Tradicionalne kitajske medicine.

.

Uporablja se za samozdravljenje in preventivo in jo lahko skoraj vsak izvaja sam. Pri moksanju s tlečo cigaro iz zelišča mokse (vrsta divjega pelina) ogrevamo mrzle dele telesa, lahko akupunkturne oziroma akupresurne točke. Toplota prodira skozi kožo in sprošča tkivo, učinek pa je podoben kakor pri zdravljenju z akupunkturo – izboljšuje pretok krvi in energije.

.

Terapavetski učinek mokse:

.
Krepi in greje organizem ter preventivno pomaga pri kronični utrujenosti, bolečih menstruacijah, šibkem imunskem sistemu, odpira meridiane, uravnava in izboljša kroženje či-ja in krvi, odvaja mraz in vlago iz telesa, razsluzuje, greje maternico, ustavlja bolečine, Pomembno je vedeti, da se z mokso ne dotikamo kože, točke samo ogrevamo, da je koža prijetno topla. Toplota tleče mokse prodira globoko v mišice in akupunkturne točke. Naučili se boste domače moksibustije in razsluzevanja.
Vadili bomo v živo, zato bodite v udobnih oblačilih, Pripravite si mokso, po prijavi vam jo pošljem mokso po pošti. primerno podlago (aluminijasti ali negorljivi podstavek za na mizo), svečo, kovinski pepelnik in prazen suhi kozarec za vlaganje z pokrovčkom. Naučili se bomo moksana za domačo rabo.
Naučili se boste energijsko čistiti svoje telo. S tem se odstranijo vzroki za veliko bolezni, bolečine izvenijo, izboljša se spanec.
Energijska pretočnost telesu omogoči višanje imunskega sistema, s tem se aktivira samoozdravitveni naravni proces telesa.
Z moksanjem si odstranimo tudi stres in se umirimo.
.
Zagovorniki alternativne medicine trdijo, da je lahko moksanje v pomoč pri mnogih zdravstvenih težavah.
.
Moksate lahko, če imate:
– pri prehladih ali gripi ali nasploh za dvig imunskega sistema
– ginekološke težave, menstrualne bolečine in krči, močne krvavitve
– težave s pljuči;
– glavobole, migrene;
– bolečine v križu in vratu;
– moksanje je odlična podpora razpoloženju – če si depresiven
– bolečine zaradi poškodb ali artritisa;
– bolečine v hrbtu;
– togost mišic;
– prebavne težave in nepravilno
– odvajanje – moksanje je izjemno učinkovito pri bolečinah v trebuhu, driski ali zaprtju;
– lajšanje bolečin – toplota z mokso terapijo lahko pomaga izboljšati cirkulacijo, pretok krvi in limfe na področja telesa ter zmanjša bolečine
– poškodbe – moksanje pospeši celjenje, poveča se gibljivost sklepov in skrajša čas okrevanja.
.
Za udeležbo je potrebna PRIJAVA po mailu: darjam@gmail.com ali po tel 041 792 999.
.
Predohdno znanje ni potrebno.
Delavnica poteka na platformi ZOOM, po mailu Vam pošljem link. Delavnica se snema in po končani delavnici je na razpolago posnetek.
.
P.S.: Za preventivo ali še močnejšo krepitev, pa je izvajanje moksa terapije še posebej priporočljivo ob enakonočju, ki nastopi meseca marca in septembra, ter vsako polno luno. Takrat ima moksanje 3x moč ali učinek.
.
Share This