p9earl1p4io95srtyw2laq1jvbp9rj (1).html
Ste živčni, žalostni, jezni, si ne upate za svojimi cilji ali pa vas je nenehno strah? Pomagajte si s to starodavno metodo, ki v nekaj minutah omili ali celo odpravi omenjene čustvene stiske.
Akupresura je starodavna zdravilna tehnika, ki s pomočjo pritiskov na določene dele telesa sproži samozdravilne procese v telesu. Akupresura je stara več kot 5000 let in zgolj z “uporabo moči in občutljivosti prstov akupresura učinkovito lajša s stresom povezane težave, povečuje prekrvavitev, zmanjšuje bolečino in je idealna za krepitev imunskega sistema. Tehnika, ki vam jo predstavljamo danes, je enostavna energijska tehnika, ki jo lahko opravite kjer koli in kadar koli, z njo lahko skozi pritisk na določene prste vplivamo na negativna čustva.
Palec – zaskrbljenost,
Kazalec – strah,
Sredinec – jeza,
Prstanec – žalost,
Mezinec – nizka samozavest, neodločnost, odsotnost poguma za uresničevanje želja in ciljev
Kako metodo izvajamo?
Sedimo ali stojimo, pri tem ne govorimo. Izberemo prst, skozi katerega poskušamo vplivati na določeno čustvo, in ga nežno držimo 2-5 minut. V tem času bi morali začutiti utrip v prstu, takrat spustimo in po želji nadaljujemo na naslednji prst. Globoko dihamo.
Če ta čustva vsakodnevno občutimo, si lahko izberemo vse prste in tehniko redno izvajamo, kot nekakšen dneven jutranji ali večerni ritual. Tehniko lahko izvajamo tudi v službi, ko nas kaj razjezi, pred izpitom, pred ali po pomembnem sestanku. Tehniko lahko uporabimo, ko nas jezijo odnosi ali ko si želimo izboljšati samozavest ter zbrati pogum za nove podvige.
Share This