p9earl1p4io95srtyw2laq1jvbp9rj (1).html

Bujenje sredi noči je povezano s tvojim duševnim in fizičnim stanjem.

Če se vsako noč prebudiš ob vedno isti uri, ti to lahko pove, da s tvojim telesom ni vse v redu. Gre za to, da je pretok energije v določenem delu telesa blokiran ali napačno usmerjen.

 

Tradicionalna kitajska medicina še posebej polaga pozornost na te stvari. Verjame, da se v 24-urah energija usmerja v različne organe, da bi se regenerirali in tako opravljali svoje delo. Toda, če je s tem tokom energije nekaj narobe, pride do težav. Najdi čas, ob katerem se največkrat zbudiš ponoči in odkrij, kaj to pomeni:

21:00 do 23:00

 

To je čas, ko se uravnoveša endokrini sistem, ki je odgovoren za hormone in metabolizem. Če imaš težave s spanjem v tem delu noči, potem si morda pod stresom in najverjetneje te mučijo dogodki, ki so se ti zgodili tekom dneva, oziroma tisto, kar te čaka naslednji dan. To moti pretok energije. Do težav v endokrinem sistemu lahko pride, če se ne prehranjuješ pravilno ali če ješ prepozno.

23:00 do 1:00

 

Če se zbujaš v tem času, je to znak, da te nekaj muči, oziroma, da si nekaj zameriš (se grizeš zaradi nečesa) – mogoče nekaj, kar si rekel, naredil ali bi morda moral narediti, pa nisi. To je čas, ko se yin energija pretvarja v yang. Po kitajski filozofiji yin simbolizira ženske ali negativne vidike (tema, vlaga, mraz, pasivnost, noč itd.), yang pa moške ali pozitivne vidike (sonce, pozitiva, moč, vedrina, dan; na splošno dominantni vidiki).V teh urah je žolčni mehur zelo aktiven, saj razgraja maščobe v telesu, zato bujenje ob teh urah nakazuje na to, da morda zaužiješ preveč nezdravih maščob.

1:00 do 3:00

 

Če se najpogosteje prebujaš ob tem času, potem si najverjetneje jezen in zafrustriran, lahko tudi, da si tekom dneva poln negativne energije in se to odraža na tvojem spancu. Vsekakor bi se moral sprostiti, ker to zavira procese, ki se odvijajo v tvojem telesu. Ta del noči je zelo pomemben za telo, ker takrat najbolj aktivno izloča strupe iz telesa, oziroma se razstruplja in obnavlja. Jetra izpuščajo toksine, ustvarjajo molekule, ki so pomembne za prebavo in ustvarjanje nove krvi itd. Če z jetri ni kaj v redu, se boš pogosto zbujal v tem delu noči.

3:00 do 5:00

 

Žalost in bolečina so možni razlogi za prebujanja v teh urah, če gledamo na življenje z duhovnega vidika. S fizičnega vidika pa to pomeni, da ti je hladno med spanjem in procesi v telesu se ne morejo odvijati pravilno. Prav tako bujenje v tem času lahko nakazuje na to, da imaš probleme s pljuči, saj tako v organizem ne pride dovolj kisika.

5:00 do 7:00

 

V tem času je aktivno debelo črevo in toksini, ki so se ponoči izločili, počasi zapuščajo telo. Bujenje v tem času pomeni, da si jedel prepozno, ali da imaš navado jesti slabo in nezdravo hrano, ki je polna raznih škodljivih snovi.

 

Avtor: Higher Perspective

Share This