p9earl1p4io95srtyw2laq1jvbp9rj (1).html

Sergej N. Lazarev, ruski pisatelj in avtor knjig Diagnostika karme, pravi, da je današnja civilizacija zaradi svojega načina življenja obsojena na propad. Da bi preživela, se mora naučiti naslednje 3 stvari:

1. Naučiti se odpustiti

Kadar sem gledal bolezni in nesreče, ki se dogajajo človeku, sem videl samo en vzrok: pomanjkanje ljubezni v duši. Kadar smo bolani, imamo težave in nesreče v življenju, je to rezultat naše karme, naše nepopolnosti, na koncu pa pomanjkanja ljubezni v duši. Zato je tako pomembno se naučiti odpuščanja in sprejemanja.

2. Naučiti se spreminjanja

Če se ne boste spremenili vi, se ne more spremeniti vaša usoda. Na tej poti pa obstaja ena resna prepreka, ki je zaprla pot spremembam. To je naivna religiozna predstava.

Nekje pred 600 leti se je pojavila ideja, da se lahko z denarjem odkupimo za grehe, darujemo denar in greh bo odpuščen. Takrat je pričela umirati ideja o spreminjanju. Zakaj bi se spreminjali, če lahko damo denar in se naši grehi izbrišejo?

A človek, ki ne gre proti ljubezni in si ne želi spreminjati, ne more preseči grehov. Ko človek nima ljubezni v duši, takrat zavaja, krade, ubija…

Pripravljenost, da se spremenimo, pomeni preseganje grehov in spreminjanje usode. Bolezni, nesreče in katastrofe človeka prisilijo v spreminjanje. Spremembe na nivoju ljubezni pa postanejo razvoj in ne rušenje.

3. Naučiti se ljubiti

Gre za resno pregrado oz. ogromno prepreko, ki je zaprla človeku možnost neprekinjene ljubezni. Tudi ta prepreka prihaja iz naivnih religioznih predstav.

Človek je sestavljen iz ljubezni. Človeška duša je sestavljena iz ljubezni in brez nje umre.

Le če v sebi obvarujemo neprekinjeno povezanost in ljubezen s stvarnikom, lahko obvarujemo ljubezen, ko se okrog nas prične rušiti vse ostalo.

Vir: atma.hr, Sergej Nikolajevič Lazarev

Share This