p9earl1p4io95srtyw2laq1jvbp9rj (1).html

Ljudje so bitja, ki bi lahko pogosto dobila nagrado za sposobnost najboljše nesramnosti. In zakaj so takšni?

Pikre izjave na ulici, v službi, med znanci, morda celo v družini in med prijatelji… Vas kdaj zmotijo in vam vsaj za nekaj časa uničijo razpoloženje?

Zapomnite si naslednje…

Kako se ljudje obnašajo do vas, naj bo to lepo ali nesramno, je vedno njihova stvar, ne vaša.

Nimate namreč nadzora nad tem, kako se bodo drugi obnašali do vas. To je njihova volja in nenazadnje tudi njihova karma. Lahko pa seveda nadzorujete svoj odziv. Vedno lahko nadzorujete, kam, komu in čemu boste podarili svoj ČAS in POZORNOST. Tu leži vaša osebna moč, nihče vam ne more na silo odvzeti časa ali pozornosti, če jim tega ne podarite. To pomeni, da je vaš čas in pozornost izrednega pomena, je vaš dar, ki ga lahko ljudem date ali pa ne. Po želji. Logično bi bilo, da ta dar podarite ljudem, ki si ga zaslužijo, ki z vami spoštljivo ravnajo. Če so nesramni do vas, si torej ne zaslužijo vašega darila. Tako kot jim ne bi podarili darila za božič. Enostavno, kajne?

Če ne vidijo vaše vrednosti, je to pač njihova izguba, ne vaša. Darilo pa podarite tistim, ki vas navdajajo s srečo oz. ljudem, ki tudi vam nekaj dajejo, karkoli že – spoštovanje, posluh, pomoč, razumevanje…

Včasih je sicer težavno, če so nesramni ljudje, ki si jih ne izbiramo popolnoma sami, kot morda v družini, šoli ali službi. A vendar lahko omejite namenjen čas in pozornost, kolikor se le da, ter odidete takoj, ko lahko.

Ljudje zelo radi projecirajo(mo) svoje negotovosti na druge in so torej nesramni zato, ker se počutijo slabo v svoji koži. Ljudje so včasih nesramni, ker ne razumejo. Ne razumejo vas, ne razumejo sebe, niti življenja. Bodimo boljši kot to. Nesramneži bodo slej kot prej morali odrasti in sprejeti samega sebe ali pa bodo imeli neprijetna življenja. Vi se lahko odločite, da boste rastli samozavestno in zrelo, saj si želite postati človek, ki je sposoben prelepih stvari. Ravnajte ljubeznivo in iskreno. In če boste dajali dobro, boste dobro tudi dobivali nazaj.

Ko se tu in tam najde kakšen nesramnež, pa vzemite to kot nagajiv življenjski test tega, kako trdni ste. Če vas nesramne izjave še vedno zmotijo, boste vedeli, da imate za domačo nalogo, da se naučite še večjega zaupanja vase. In pridno delajte na tem. Življenje vas bo testiralo vse dokler ne boste popolnoma izklesani.

 

Vir: Awareness Act

Share This