p9earl1p4io95srtyw2laq1jvbp9rj (1).html

Nekateri ljudje imajo pozitivne občutke ob mačkah, nekateri pa čutijo do njih neprijateljstvo. Zakaj?

 

 

Mačke nekatere razdražijo, jih motijo in v njih izzovejo željo, da jih takoj naženejo stran. Na prvi pogled bi rekli, da je to le osebna stvar človeka, ali jih ima nekdo rad ali ne. Morda je to res. Nekateri pa menijo, da je to razlog, da se resno zamislimo.

Mačke so odlične terapevtke

 

 

Človek že od nekdaj živi skupaj z nekaterimi živalmi. Naloga psa je bila običajno varovanje in lov, naloga mačke pa je bila precej drugačna. Njena naloga ni bila le lovljenje miši. Mačka ima edinstven bio-energetski sistem. Lahko se subtilno uskladi z biopoljem okolja, ga popravlja, napaja ali celo pozdravi. So odlične terapevtke. Lastniki pričajo, da jih je po pogovoru s svojimi ljublenčki prenehal glavobol ali se jim je uravnal krvni pritisk. Vsak naš problem v organizmu se namreč pojavi kot popačenje energetske aure, kar mačka občuti in pohiti, da pomaga.

 

Mačka prav tako služi kot indikator stanja človeka. Ko je v našem življenju vse v ravnovesju, bo mačka, ki živi z nami, mirna, veliko bo spala, skrbela za higieno in imela dober apetit. Če pa je brez razloga nemirna, ne skrbi zase in ji ni do hrane, je to znak, da pri človeku nekaj ni v redu in harmoniji. Običajno mačke reagirajo na prepire v družini in so vedno na strani tistega, ki po krivici nastrada. Če bi denimo nezasluženo kaznovali otroka, bo mačka odšla do njega in ga poskušala pomiriti ter obnoviti njegovo duhovno neravnotežje.

 

 

 

 

Vez med mačko in človekom je obojestranska. Mačke čutijo nas, človek pa njo. To je razlog, da pri človeku bodisi vzbudi simpatijo ali antipatijo. Avtorica članka je opazila, da neprijateljstvo do mačk v večini primerov občutijo zlonamerni alkoholiki in ljudje, ki so nesrečni v življenju. Otroci, ki so bili izpostavljeni nasilju v družini ali šoli, velikokrat prenesejo to jezo na brezdomne ali sosedove mačke. Podobnih primerov je ogromno.

 

Tako lahko trdimo, da mačke pri osebah, katerih karma ni “najboljša”, izzovejo negativne emocije. Takšni ljudje naj bi resno razmislili o spremembah v življenju, da bo to srečnejše in svetlejše. Takrat bodo tudi mačje lepotice v človeku izzvale le nasmeh in srečo.

 

Vir: cluber.com.ua

Share This