p9earl1p4io95srtyw2laq1jvbp9rj (1).html
1. Ljudje nismo le naše telo, misli in občutki, pač pa smo duhovna bitja. To komponento našega bitja v življenju mnogokrat spregledamo in pozabimo ter zaradi tega zbolimo, izgubimo notranji mir in zadovoljstvo.
2. Visoko razvita zahodna oziroma klasična medicina nam daje veliko neprecenljivega znanja in možnosti zdravljenja, vendar včasih pozablja na celovitost človeka. Menim, da ji moramo dodati noto duhovnosti in vnesti vanjo več človeške topline.
3. Ljudje nosimo v sebi izjemne potenciale. Naš namen v življenju ni samo iti skozi življenje in ga preživeti, pač pa živeti polno in se izraziti na svoj edinstven način. Smo enkratna, čudovita bitja, vredna najboljšega!
4. Vse v naravi in tudi v našem telesu stremi po ravnovesju. Ko se ravnovesje v organizmu poruši, se to pokaže na različne načine, od fizičnih težav, bolezni, do nezadovoljstva, psihičnih težav in porušenih odnosov …
5. Naš organizem ima izjemne sposobnosti samozdravljenja (ponovnega vzpostavljanja ravnovesja), vendar mora imeti za to ustrezne pogoje. Torej, sami sebi smo lahko najboljši zdravniki, če smo ob tem primerno vodeni ter pripravljeni za boljše zdravje in počutje tudi nekaj narediti.
6. Da pridemo do odgovorov, ki se skrivajo v nas, si je treba vzeti čas. Pri svojem delu z ljudmi je zato naglica najmanj, česar si želim.
7. Moja namera je pomagati ljudem poiskati pravi vzrok za bolezni in izzive. Pogosto je vzrok zanje to, da smo na nekem nivoju izgubili stik s samim seboj, zaradi česar se porušijo kemični procesi v telesu. Poskušajmo torej ozdraviti celoto in ne le kemičnih neravnovesij.
8. Srečno in polno življenje ter zmago nad boleznimi lahko dosežemo s pravo mero nežnosti, vztrajnosti, zaupanja, poguma, pomoči, ljubezni in hvaležnosti. Te vrline so ključ za polno življenje, ki bo obogatilo nas in ljudi, s katerimi prihajamo v stik.
9. Zavedaj se moči svojih besed, misli in dejanj in poskušaj v vsakem trenutku živeti najboljšo verzijo sebe.
10. Spoštuj in ceni življenje, darilo, ki ti je podarjeno vsak nov dan!
11. Smej in sprosti se, dihaj globoko in umirjeno, bodi drzen/a, igriv/a, neustrašnen/a, vztrajnen/a. Pleši, skači, ljubi! Vzemi si čas za tišino. In smej se še več!
Moja vizija je, da ti pokažem, kako si lahko sam/a sebi najboljši zdravnik! Zaupaj svojemu srcu in telesu.
Z ljubeznijo Darja Mežan
Share This