p9earl1p4io95srtyw2laq1jvbp9rj (1).html

Bolezen je posledica stalne izgube energije na določenem mestu v našem energetskem polju.

Naše telo je nova priložnost, novo življenje, ki nam je bilo dano, da bi živeli in spoznali Ljubezen. Pogosto pa zaradi preteklih ran, bodisi iz otroštva ali iz nezavednih bolečin iz preteklih življenj, bežimo iz svojega telesa, v izmišljene mentalne, sanjske svetove, da se nam ne bi bilo potrebno soočiti z zdajšnjo, novo, realno stvarnostjo. Kadar bežimo iz svojega telesa in puščamo svoje bolečine nerazrešene, ustvarjamo idealne pogoje za razvoj bolezni.

Barbara Brennan, zdravilka, ki zdravi z uravnavanjem neravnovesij v energetskem polju (auri), pravi, da bolezni nastanejo zaradi določene izkušnje v življenju, ki nas je na nek način prizadela (smo jo doživeli/interpretirali kot negativno) ter povzročila, da se je v našem energetskem polju ustvarila nepravilnost, nekakšna luknja ali abnormalni vozliček, ki povzroča, da prične energija odtekati iz našega energetskega polja.

Če se za svojo energetsko in čustveno blokado dovolj dolgo ne zmenimo, povzroči odtekanje energije takšno oslabitev organa na mestu, kjer energija odteka, da se razvije bolezen.

Bolezen je torej posledica stalne izgube energije na določenem mestu v našem energetskem polju. Na katerem mestu bo energija pričela odtekati, je odvisno od vrste negativne izkušnje in vrste čustva, ki ga oseba ob njej doživi.

Barbara nas s svojimi spoznanji uči, da vsakič, kadar se znajdemo v situaciji, ki jo doživljamo kot strah zbujajočo, ogrožujočo, uničujočo itd, tako rekoč pobegnemo iz svojega telesa, energetsko popolnoma izpuhtimo in na nek način prepustimo svoje telo nevarnosti, ki se bliža – tako se odzivamo predvsem, ko smo otroci.

Takšen odziv je še posebej verjeten, kadar nosimo v sebi občutke nemoči, izdanosti, prevaranosti, zavržene naivnosti in nežnosti.

Človek, ki se zaveda tega fenomena in ki se zavestno sooči z njim, se v situacijah, ki jih njegova psiha dojema kot negativne, odzove s prisotnostjo – ostane v svojem telesu in ohranja energijo v svojem polju, pretočno. Takšnega obvladovanja se na primer učijo tisti, ki se urijo v bojevniških in borilnih veščinah. Bojevniki se učijo dojemati soočenje z grožnjo smrti – ki je v kolektivnem nezavednem tako globoko ukoreninjena kot negativna – kot nekaj ne-negativnega ter ostanejo prisotni, da so se zmožni bojevati.

Tantrično izročilo uči, da bolezni nastanejo, kadar se naša zavest ne identificira s telesom, ki ji je dano v tem življenju in takšno stanje nato izkoristijo breztelesna parazitska bitja – ki so bolezni same.

Bolezni imajo lahko kolektivno telo – kot so bakterije, virusi ali določene živali (metljaji, gliste itd.), ali pa si za svoje telo vzamejo določen telesni organ ter tako povzročijo njegovo nefunkcionalno ter bolno stanje.

Rak, na primer, se razvije iz ene same celice, ki se ni identificirala z ostalim telesom in z osebnostjo ter začela rasti po svoje, ustvarjajoč novo, svojo zavest in osebnost.

Tako kot Barbarini nauki tudi tantrično izročilo uči, da bolezen nastane, ko se nekako odpovemo svojemu telesu, ko ga zapustimo in prepustimo zunanjim silam. Telo postane posoda kaosa, neenotnosti in odsotnosti svetlobe.

Kadar pa se odpovemo svojemu telesu, se odpovemo svojemu življenju. Odpovemo se novi priložnosti, novi pomladi, ki nam je bila dana, da pozabimo na vse, se na novo rodimo ter se zlijemo z Ljubeznijo. Pobegnemo iz svojega življenja in ga začnemo prepuščati naključjem, zunanjim silam, drugim, sistemu, ki ima za nas že v naprej pripravljeno vlogo.

Samo če v celoti zaobjamemo svoje telo in ga začutimo, če si dovolimo v globine začutiti vse, kar telo nosi v sebi, lahko spoznamo svoje Poslanstvo.

Dano nam je bilo še eno življenje, še eno telo, še ena naloga – ne bežimo več in se soočimo s tukaj in zdaj. Tako ali tako je vse igra, kozmična igra Ljubezni in duhovnih zakonov.

S svojim telesom se lahko povežemo na veliko načinov. Važno pa je, da mu prisluhnemo in se zavemo vsega, kar čuti ter odstranimo iz njega vse, kar blokira njegovo pretočnost.

Ključi za razrešitev karmičnih vozličkov so najprej v telesu – tukaj se zgodba začne, tukaj je prvi korak.

Napisala: Ana Drevenšek

Share This