p9earl1p4io95srtyw2laq1jvbp9rj (1).html
»Ljubezen in ločitev sta stali ob robu igrišča in občudovali mladi par.
Ločitev pravi ljubezni:
– Stavim, da ju bom ločila?!
ljubezen pravi:
“Počakaj, naj se jim samo enkrat približam, potem pa se jim lahko približaš, kolikor hočeš – in potem bomo videli, ali ju lahko ločiš.”
Dogovorjeno je odvrnila Ločitev. Ljubezen se je približala mlademu paru, se ju dotaknila, ju pogledala v oči in videla, kako se je med njima prižgala iskrica … ljubezen se je odmaknila in rekla:
– Zdaj si ti na vrsti.
Ločitev je odgovorila:
– Ne, zdaj ne morem storiti ničesar – zdaj so njihova srca polna ljubezni. Pridem k njim kasneje.
Čas je minil. Ločitev je pogledala v hišo in videla mlado mamo z dojenčkom v objemu očeta. Ločitev je upala, da je ljubezen že minila in zato z upanjem prestopila prag njune hiše. Ko pa je pogledala v njihove oči, je videla Hvaležnost. Ločitev se je obrnila in rekla:
– Pridem kasneje k njim.
Čas je minil, spet se je pojavila ločitev – otroci so bili v hiši hrupni, utrujeni mož je prišel iz službe, mati je pomirila otroke. Ločitev je upala, da ju bo zdaj zagotovo lahko ločila – navsezadnje bi morala v tem času tako Ljubezen kot Hvaležnost že zdavnaj izginiti iz njihovih src. Toda, ko je pogledala v njihove oči, je videla Spoštovanje in Razumevanje.
“Pozneje bom preverila,” je rekla Ločitev
Čas je minil. V njihovo hišo je spet prišla ločitev. Pogleda – otroci so že odrasli, sivolasi oče otrokom nekaj razlaga, žena nekaj kuha v kuhinji. Pogledala jih je v oči in razočarano zavzdihnila: videla je zaupanje v njih.
“Pridem kasneje,” je rekla Ločitev in odšla.
Več časa je minilo. Ločitev spet pokuka v hišo, pogleda, in vnuki tekajo sem ter tja, starka sedi ob ognjišču, žalostna. Ločitev gleda in si misli:
No, izgleda, da je prišel moj čas.
Hotela je starki pogledati v oči, pa je vstala in odšla iz hiše. Ločitev ji je sledila . Kmalu je na pokopališče prišla starka in sedla k grobu. To je bil možev grob.
»Kaže, da zamujam,« je pomislila ločitev, »čas je opravil svoje delo namesto mene.
In ločitev je pogledala v solzne oči stare ženske. In v njih je videla Spomin – spomin na ljubezen, hvaležnost, spoštovanje, razumevanje in zaupanje …«
___♡__________________
SKRBITE DRUG ZA DRUGEGA
Share This