p9earl1p4io95srtyw2laq1jvbp9rj (1).html

Nekega dne se mi je mudilo in sem ujela taksi za letališče. Vozili smo po desni strani vozišča, ko je z parkirišča ob cesti, direktno pred nas zapeljal črn avto. Moj voznik taksija je močno pritisnil na zavoro, zavil in se za mišjo dlako izognil trčenju v črn avto. Voznik črnega avta je pomoli glavo skozi okno in se pričel dreti nanj.
Taksist se mu je samo nasmehnil in mu pomahal. In resno mislim!
Bil je povsem miren in prijazen. Takoj sem ga vprašal:

“Zakaj ste to naredili? Ta človek je zapeljal pred naju in naju skoraj spravil v bolnišnico!”

Nato mi je voznik taksija povedal to, kar danes imenujem, Zakon tovornjaka za smeti!

Razložil mi je, da je veliko ljudi, ki so kot tovornjaki za smeti. Vozijo se naokoli polni smeti, polni frustracij, polni jeze in polni razočaranj. V trenutku, ko se smeti nabere preko roba, potrebujejo prostor kamor jih stresejo in včasih jih stresejo nate. Ne jemlji tega osebno.

Samo nasmehni se jim, pomahaj, in jim zaželi vse dobro. Ne sprejemaj njihovih smeti in jih ne raztresaj naokoli, doma, v službi ali po ulicah in nikar, ko voziš avto ali se sprehajaš.
Uspešni oz. srečni ljudje ne dovolijo, da bi jim tovornjaki za smeti uničili dan. Življenje je prekratko, da bi se zjutraj zbujali z obžalovanjem v svojih mislih. Zato ljubimo tiste, ki se do nas obnašajo prijazno in ljubimo tiste, ki se do nas ne obnašajo prijazno. Življenje je 10 % tistega kar naredimo in 90 % tistega, kar sprejmemo v svoje misli iz okolja.

Imejte fantastičen dan in nikar ne stresajte svojih smeti na svoje potomce!

Seme, ki ga zasadiš danes, oblikuje rastlino, ki bo zrasla jutri!

Share This